Novice


<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>
 

KONEC TEDNA ŽE 3. SEJEM ZA DRUŽINE OTROŠKI BAZAR IN 2. FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENSKO OBDOBJE MARIBOR

21.04.2014 13:20
3. Otroški bazar Maribor se približuje z neizmerno hitrostjo. Da ne bi zamudili, kako zanimiv in bogat sejem bo že tretji osrednji dogodek za družine, pripravil za vas, napovedujemo nekaj biserčkov.

V MINI ZOO-ju boste v letošnjem letu lahko spoznali način življenja in prehranjevanje pavov, kokoši, divjega purana, emuja in kenguruja!

V RAZISKOVALNEM KOTIČKU boste lahko ustvarjali vulkan s kvasom in vodikovim peroksidom, prižigali žarnice s pomočjo limone, se učili pisanja skrivnih pisav, preverjali, kako lahko ladjice ne samo potapljamo, temveč kar skrijemo.

KULTURNI ODER bo zelo medgeneracijsko obarvan. Številni nastopajoči starejše generacije bodo mladim pričarali delček njihovega časa, medtem ko bomo za mlajše obiskovalce pripravili številna presenečenja. Prvič se bodo lahko preizkusili tudi v japonskem mečevanju.

Že tretje leto zapovrstjo pa bo sejem ponujal številne SEJEMSKE POPUSTE in priložnosti za pridobivanje informacij, nakup odličnih proizvodov. Med razstavljavci bodo zastopana področja turizma, kozmetike, potrebščin za otroke in dojenčke, prehrane, finančne varnosti, jezikovnih tečajev in še kaj.

Že drugo leto pa bo hkrati potekal tudi FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE, na katerem se bodo predstavili domovi starejših občanov, ponudniki dnevnih aktivnosti za starejše, razstavljavci s področja zdravja, turizma, telekomunikacij, bančništva, kozmetike, prehranskih dopolnil idr. Zanje pripravljamo program v ODPRTI UČILNICI, na KULTURNEM ODRU ipd.
več na www.f3zo.si in www.otroskibazar.si
 

TUDI 8. MEDNARODNI SEJEM ZBIRATELJSTVA USPEŠEN!

02.04.2014 11:24
8. Collecta, ki je potekala minuli teden na Gospodarskem razstavišču se je v soboto, 29. marca uspešno zaključila. Med svoje vrste je privabila kar 150 sodelujočih iz 16 različnih držav. Kar 6.000 obiskovalcev je lahko poizvedovalo o različnih zbirateljskih predmetih, številni pa so svoje domače zbirke prinesli kar s seboj in jih na razstavnih prostorih Numizmatičnega društva Slovenije, Filatelistične zveze Slovenije in Filatelističnega društva Ljubljana oddali v ovrednotenje.

Oko številnih obiskovalcev so pritegnile tudi tematska razstava Igra, ki je navduševala tako odrasle kot otroke, gostujoča razstava indijske pošte in filatelije ter številne druge razstave - Tito v filateliji, različni tematski plakati, razstava taborniških našitkov, objektov, signalizacije ipd. Kot vsako leto smo poskrbeli tudi za prenos znanja, saj smo organizirali nekaj predavanj na temo barvitosti kamnov, ustreznega beleženja zbirk ipd.

Tradicionalna dražba, ki jo pripravlja Antikvariat Glavan je prav tako požela velik interes. Najdražji kos, ki je bil prodan za 600 EUR, je bilo odlikovanje Franza Josepha Ritterkreuza, veliko zanimanja pa so poželi filmski plakati Maškarada in druge zbirke militarije.

Tudi v letošnjem letu so Collecto obiskali številni otroci. Skupine otrok iz Šmarejte, Celja, Izole, Središča ob Dravi, Hajdine ... so spoznale, kaj zbirateljstvo sploh je, kaj se zbira in kaj lahko sami zbirajo, prek tega pa so izvedeli tudi, kateri poklici se skrivajo za številnimi zbirateljskimi področji. Zlatar jim je prikazal orodje in materiale, s katerimi dela, policist je predstavil številne policijske našitke in vozila, na filatelistični delavnici so spoznali delo poštarja, kiparsko-restavratorski kotiček pa je predstavil pravega mojstra kamnoseštva. Vsebinski partnerji festivala: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Center RS za poklicno izobraževanje, spletni center za poklicno izobraževanje Mojaizbira.si.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim, podpornikom in obiskovalcem, ki vsako leto znova potrjujejo, da je Collecta izjemen sejem na tem koncu Evrope, ki zagotavlja tako ponudbo na eni strani, kot privabi številno zanimanje obiskovalcev na drugi.

http://www.collecta.si/domov/
 
Tiffany srebrnik.

SEJEM ZBIRATELJSTVA COLLECTA


18.03.2014 14:01

Pod našim okriljem bo letos nastala že 8. Collecta, mednarodni sejem zbirateljstva. Odvijal se bo od 27. do 29. marca 2014 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Vsako leto se na Collecti zbere več kot 130 zbirateljev in trgovcev iz številnih evropskih držav. Obiskovalci lahko na sejmu kupujejo in izmenjujejo razglednice, znamke, denar, stripe, stare knjige in tiske, fosile, minerale, militaristične predmete, figurice (Kinder, Pez, Lego), gramofonske plošče in druge drobne predmete.

Collecta je izjemna ne samo zaradi svoje bogate sejemske ponudbe, temveč tudi zaradi svojega spremljevalnega programa - tematska razstava, izobraževalni program, dražbe in otroške delavnice ter animacije.

Več na: www.collecta.si.
 

PROEVENT PONOVNO FINALIST ZLATE NITI


15.02.2014 07:56
Ponosno vas obveščamo, da smo se ponovno uvrstili v finalni izbor tekmovanja ZLATA NIT, ki ga organizira medijska hiša DNEVNIK.

Uvrstitev med finaliste izbora Zlata nit nam pomeni veliko. Gre za odmevno priznanje enega najbolj priznanih medijev pri nas, hkrati pa je to dokaz, da se je vredno leta in leta truditi, vlagati v projekte, razvijati in predstavljati novosti ter navduševati javnost. Še naprej se bomo trudili ohranjati dobro klimo v podjetju, omogočati odlične pogoje za delo ter krepiti vezi med zaposlenimi na vseh nivojih.

Zavedamo se namreč, da je odlična ekipa lahko le zadovoljna ekipa.

Več o samem izboru si lahko preberete v današnjem dnevnem časopisu oz. na spletni strani  več >>.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>
 
PROEVENT d. o. o.
Dunajska cesta 10, p.p. 3558
SI-1000 Ljubljana

tel.: + 386 1 300 32 22
faks: + 386 1 300 32 07
e-pošta: info@proevent.si
spletni naslov: www.proevent.si

Spremljajte nas!
 
     

Novice

 

21.04.2014

KONEC TEDNA ŽE 3. SEJEM ZA DRUŽINE OTROŠKI BAZAR IN 2. FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENSKO OBDOBJE MARIBOR

3. Otroški bazar Maribor se približuje z neizmerno hitrostjo. Da ne bi zamudili, ...
>>>
02.04.2014

TUDI 8. MEDNARODNI SEJEM ZBIRATELJSTVA USPEŠEN!

8. Collecta, ki je potekala minuli teden na Gospodarskem razstavišču se je v soboto, 29. ...
>>>
18.03.2014

SEJEM ZBIRATELJSTVA COLLECTA


Pod našim okriljem bo letos nastala že 8. Collecta, mednarodni sejem zbirateljstva. ...
>>>

E-novice

Prijavite se na prejemanje naših e-novic.
 
Ime in priimek:

E-pošta:
novinar
razstavljavec
obiskovalec
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke